Lo Martí del Mallol, el nostre gegant

Nom: Lo Martí del Mallol  

Pes: 35 kg (manotes) - 50 kg (amb braços)  

Alçada: 3' 30 m (manotes) - 3' 60 m (amb braços)

 

Data d'estrena: 14 d' octubre de 2007, a Siurana (manotes) - 11 de desembre de 2011, a Santes Creus (amb braços)

 

Constructors: Joan Miró i Puri Cervera, de la Serra d'Almos 

 

Padrins del gegant: gegants nous de Siurana (Kaganot de l'Empordà i Abd-al-azía) i gegants de "La Cleca" de Bràfim (Jaume i Loreto)

 

Característiques: el gegant porta corbatí, faixa i barretina vermelles, un caliquenyo i un mocador a les butxaques de la seva armilla grisa, camisa a quadres de tons clars, un parell de claus a la faixa, una bóta de vi per on tira aigua, un gotim de raïm i una faldilla negra o marró (depenent de si és manotes o no).

 

HISTÒRIA

Lo Martí del Mallol és el gegant més gran del Grup de Gegants Terra Nostra. Representa un pagès prioratí una mica tocat pel vi, acompanyat sempre per la seva bóta. El gegant té moltes característiques a destacar, però la més important i la que el fa únic és que Lo Martí són dos gegants en un.

Depenent del moment, el gegant pot ser manotes, quan la cercavila requereix més festa i bogeria. En canvi, quan l'ocasió requereix més seriositat, lo Martí es vesteix de gala amb els pantalons de diumenge, s'arremanga la camisa i mostra els fruits de la seva terra, i fins i tot es torna més alt!